Contactlenzen

Minder zicht? Dan wordt het de hoogste tijd om je ogen eens te laten meten bij de opticien. De opticien kan je ogen namelijk meten met speciale apparatuur en je exact vertellen welke sterkte je nodig hebt in een bril of contactlenzen om alles weer duidelijk te gaan zien.

Veel mensen die een plus, min of cilindersterkte nodig hebben kiezen tegenwoordig voor contactlenzen i.p.v. een bril. Deze groep vindt een bril vaak minder mooi staan op zijn of haar gezicht, of men kiest geen bril om praktische reden.

De grote groep die een correctie nodig heeft om alles weer duidelijk te zien kiest voor contactlenzen omdat deze niks aan het uiterlijk veranderen, ook zijn contactlenzen praktisch want ze beslaan niet bij temperatuurverschillen zoals dat wel het geval is bij brillenglazen.

Contactlenzen kun je bestellen in harde vorm en ook in zachte vorm. De zachte contactlenzen zijn het meest gekocht, omdat deze erg fijn zitten en makkelijk in het gebruik zijn. Zachte lenzen kun je bestellen in verschillende vormen zoals: Jaarlenzen, maandlenzen, weeklenzen en daglenzen. Maandlenzen zij de meest populaire lenzen, maar ook daglenzen worden steeds populairder. Al deze contactlenzen kun je bestellen als sferische, torische en multifocale uitvoering, waarbij de multifocale uitvoering geschikt is voor diegene die het niet meer scherp ziet voor veraf en dichtbij. Bij multifocale lenzen zit er zowel een vertedeel in de contactlens, maar ook een leesdeel, net zoals je dat ziet bij multifocale glazen, alleen is een multifocale contactlens wel heel anders opgebouwd.

Contactlenzen zijn makkelijk in het gebruik, je moet ze alleen goed verzorgen door ze te reinigen en te desinfecteren. Dit verzorgen is tegenwoordig wel erg gemakkelijk dankzij de alles in één lenzenvloeistof, want met deze vloeistof kun je je contactlenzen reinigen, desinfecteren, bewaren en inzetten. Vroeger was dit wel anders want toen moest je verschillende flessen vloeistof kopen.

Laat je ogen ook eens opmeten door een opticien als je denkt dat je zicht minder is geworden. Tegenwoordig bestaat er zelfs een opticien aan huis, echter meet deze geen contactlenzen aan, maar alleen brillen.

Heb je je ogen laten meten en wil je contactlenzen dan raden wij je de webshop van Contactlenzen.net aan, want hier bestel je alle soorten contactlenzen voor een vriendelijke prijs.