Darts afstand bepalen voor professioneel gebruik

Leuk! Jij wordt de nieuwe dartpro en gaat starten met darten. Zoals je wellicht al zelf bedacht had, heb je voor het darten een goed dartbord nodig, maar ook de juiste dartpijlen. En dan wil je waarschijnlijk nu weten wat nu de officiële maten zijn voor het ophangen van een goed dartbord.

Een dartbord goed ophangen en spelen vanaf de juiste afstand vergroot je dart plezier voor zowel thuis als op andere locaties. Het kan namelijk heel erg frustrerend zijn wanneer je ergens anders telkens mis werpt omdat je het op een verkeerde manier hebt aangeleerd.


Darts afstanden

Een wedstrijdbaan voor pro's neemt 4 bij 3 meter ruimte in. Bij een professionele wedstrijdbaan is de darts afstand 173 centimeter en hangt een bord stevig tegen de muur op een hoogte van 237 centimeter vanaf de bull's eye. Let op dat je niet op een dartmat staat, het verschil wil je meenemen in de hoogte waarop je een dartbord ophangt in je kamer. Verder moet jouw dartbaan goed verlicht zijn en ook het dartbord mag geen schaduwen bevatten die het werpen beslechten. Om dat op te lossen kun je gebruik maken van een Led surround systeem: geen schaduwen meer op jouw mooie dartbaan!


Dartborden kopen: waar kun je uit kiezen?

Een goedkoop dartbord is een prima oplossing wanneer jij net je eerste voetstappen op de dartbaan hebt gezet en/of wanneer je zo nu en dan eens speelt met familie of vrienden. Ga jij juist na de lockdown jouw maten verbazen met jouw geweldige dart skills en sta jij elke dag stipt na het werk op de dartmat? Dan kun je beter kiezen voor een ietwat duurder dartbord die langer mee gaat. Zeker wanneer je er structureel gebruik van maakt is goedkoop duurkoop.