De beste DJ laptops voor draaien en produceren

Waarom muziek produceren op een DJ laptop?

Een laptop is uiteraard veel makkelijker mee te nemen naar een optreden of studio dan een vaste PC. Je bent dus veel mobieler met een laptop en kunt zelfs onderweg verder gaan met muziek produceren. Vroeger was het prijsverschil tussen laptops en vaste Pc's erg groot, maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Ook de specificaties van laptops doen niet meer onder voor een PC.

Waar moet de beste dj laptop aan voldoen?

De ideale dj laptop is snel, betrouwbaar, heeft genoeg aansluitingen en is niet te zwaar. Maar ook de afmetingen en maximale resolutie van het beeldscherm zijn belangrijk. Niets zo irritant als het continue moeten scrollen in je scherm omdat je maar een beperkt aantal sporen kunt zien in je DAW. Een verlicht toetsenbord kan ook erg handig zijn, zodat je ook in slecht verlichte situaties door kunt blijven werken.

Een Windows-laptop of MacBook?

Misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: Heb ik een Windows-laptop of een MacBook nodig? Het antwoord op deze vraag is volgens ons alleen afhankelijk van wat je met de laptop gaat doen. Ben je van plan om muziek te produceren met Apple's Logic Pro? Dan is een MacBook de enige keuze. Bijna alle andere DAW's en DJ-software zijn voor beide besturingssystemen beschikbaar. Wat ons betreft is een Windows laptop in bijna alle gevallen de beste keuze. Waarom? Deze zijn een stuk goedkoper en veel gemakkelijker uit te breiden met een grotere harde schijf of meer geheugen.

Zijn er tegenwoordig nog slechte laptops?

Nee, echt hele slechte laptops worden er tegenwoordig niet meer gemaakt. En toch is het slim om te kiezen voor een laptop van een gerenommeerd merk. Bij de grote merken is de kwaliteit van de onderdelen vaak een stuk beter. Ook zijn de garantie-termijnen en support afdelingen vaak gunstiger.

Kijk op www.djlife.nl wat de Beste DJ laptops voor draaien en produceren zijn.