De prullenbak als eyecatcher

Prullenbakken; het afvalputje van de keuken. Al gauw worden ze geassocieerd met afval en vreemde geuren, maar prullenbakken kunnen juist ook heel stijlvol en praktisch zijn. Er zijn wel duizenden verschillende soorten afvalbakken voor jouw keuken. Het is niet meer een simpele bak die je in een hoekje neerzet. De prullenbak zorgt op meerdere manieren voor schoonheid in de keuken.

Stijlvolle prullenbakken

Naast dat prullenbakken het afval kunnen verzamelen, kunnen ze ook voor een mooie toevoeging in jouw interieur zorgen. De opties zijn eindeloos: met of zonder pootjes, mat of glanzend, groot of klein, rechthoekig of rond, deksels of lades, RVS of kunststof, enzovoort. Je kan de prullenbak geheel naar jouw smaak samenstellen.

De laatste jaren valt de zwarte prullenbak steeds meer in de smaak. Deze kleur staat mooi in elk interieur en zorgt voor rust. Het past in bijna elke keuken en is in elke soort wel te verkrijgen. Zo kan je voor een chic designermodel gaan of juist voor een stoerdere versie. Denk bijvoorbeeld aan de ouderwetse metalen vuilnisbakken. Deze zorgen nu voor een gevoel van nostalgie in de keuken. Maar je kan natuurlijk ook je prullenbak extra goed laten opvallen door voor een knalrode retroprullenbak te gaan of een felblauwe pedaalemmer.

Handige toevoegingen

Je hebt vast wel eens voor een afvalbak gestaan met je handen vol. Met moeite krijg je de klep open, maar je ontkomt er niet aan dat er toch nog iets op de grond valt. Met een pedaalemmer duw je simpelweg met je voet op het pedaal de deksel open en hou je dus je handen vrij. Een andere ware luxe is de prullenbak met een sensor. Wanneer je met je hand in de buurt komt van de deksel, zal deze automatisch openen door middel van een infrarood sensor.

Tegenwoordig draagt iedereen zijn steentje bij door afval te scheiden. Dit zou je ook gelijk in de keuken al kunnen doen. Een duo afvalbak is dan handig; een prullenbak met twee aparte vakken. Zo kan je de een gebruiken voor het restafval en de ander vullen met bijvoorbeeld plastic of papier.

Misschien is jouw keuken net te krap voor een pedaalemmer erbij of heb je hem eigenlijk toch wel liever uit het zicht. Dan kan je kiezen voor een inbouwprullenbak. Deze kun je eenvoudig verbergen in een van je keukenkastjes en zal zo geen bewegingsruimte innemen.