Haaruitval en het ego van de man

Bijna elke man krijgt er op een gegeven moment last van, de ene iets eerder dan de andere misschien, maar ze gaan allemaal voor de bijl! Ja, we hebben het hier over haarverlies bij mannen. Alsof de duivel ermee speelt, het volgt eenzelfde patroon bij bijna iedere man beginnend met haarverlies rond de slapen, de zogenaamde inhammen. Voor veel mannen is dit het eerste teken van de aftakeling, want zeg nou eerlijk, het is een duidelijk teken van ouderdom. Harstikke triest natuurlijk als dit zich al op hele jonge leeftijd voordoet. Er zijn genoeg jongens die al op hun achttiende jaar last krijgen van deze kale plekken op hun hoofd. Moet je dit gewoon accepteren? Dat kan wel, maar het blijft niet bij inhammen. Voordat je weet ben je al je mooie lokken kwijt en zie je 15 jaar ouder uit. Dat wil niemand.

Een pilletje doet wonderen... zegt men

Er doen verhalen de ronde dat er wel degelijk iets gedaan kan worden tegen haaruitval bij mannen. Het gaat om een pil die finasteride heet. Volgens de instructies moet je elke dag zo'n tabletje innemen en dat stopt je haaruitval. Sterker nog, het schijnt zelfs zo te zijn dat op plekken waar je al haar verloren hebt, er opeens weer haar teruggroeit!

Komt er nu een maar? Meestal wel, maar in dit geval niet. Want het is allemaal echt waar. Dit pilletje bestaat gewoon en doet exact zijn werk waarvoor het verkocht wordt. Het wordt verkocht onder meerdere merknamen maar ze bevatten allemaal hetzelfde goedje genaamd finasteride.

Een merkwaardig 'goedje'

Deze finasteride is een stofje dat ervoor zorgt dat je haaruitval stopt en de tabletten die verkocht worden bevatten 1mg of 5mg finasteride per tablet. Je kunt ze op het internet kopen of via de huisarts laten voorschrijven. De eerste optie is uiteraard een stuk goedkoper maar ook minder betrouwbaar als je niet weet waar je finasteride moet kopen.