Nieuwe trend: moeder dochter armbanden

Vrouwen en sieraden zijn de perfecte match, dat weet iedereen. En kleine meisjes zijn dol op hun moeder en haar sieraden. Een nieuwe trend werd geboren: die van de moeder dochter armband. Deze symbolische armbandensets voor groot en klein zijn niet alleen leuk om samen te dragen, maar hebben ook nog eens een hele speciale betekenis. Ze vertegenwoordigen - letterlijk - de band tussen moeder en dochter.

Twinning: draag hetzelfde als je moeder

De trend is ontstaan doordat steeds meer merken met matching kleding kwam voor volwassen en kindermaten. Zo konden moeders dezelfde outfit dragen met hun dochter, ook wel twinning genoemd. Niet iedereen vindt dat leuk, je moet ervan houden. Maar het idee is leuk, dat je dezelfde soort jurk aan kan naar bijvoorbeeld een feestje.

Mooi cadeau voor samen

Moeder en dochter armbanden zijn vaak gemaakt van zilver of goud en hebben dezelfde stijl. Ze passen echt bij elkaar, soms met een symbool of helemaal hetzelfde. Alleen de maten verschillen. Het leukst is om zo'n moeder dochter armband te geven als kraamcadeau, voor moederdag of een bijzondere verjaardag. Het is een symbolisch geschenk dat veel verder gaat dan alleen een mooi sieraad dat je graag draagt.

En je kan deze sets natuurlijk oneindig uitbreiden. Ook met een armband voor oma erbij, en voor meerdere dochters. Een hartje, infinity teken of lieve boodschap op een bedel, het kan allemaal om nog extra betekenis te geven.

Welke materialen zijn er?

Je kan van heel eenvoudige armbanden tot de duurste varianten terecht op internet of in de winkel. Van een handgeknoopt touwtje tot een duurzame zilveren variant. Of armbanden met een geboortesteen erin verwerkt, zodat je samen dezelfde draagt maar met een ander steentje erin dat weer heel persoonlijk is. Wil je echt uitpakken en houd je ervan, dan zijn er natuurlijk ook nog gouden sets te koop, maar dit is gezien de huidige goudprijs een flinke aankoop.

Wil je je eigen dochter zo'n bijzonder cadeau geven? Neem dan even de tijd en ga op zoek naar een mooie aanbieder. Kies daar de armband voor jou en je dochter uit een verras haar dan met een mooi ingepakt pakje. Je weet, de kleinste pakjes maken de grootste indruk. En omdat ze het van jou - haar mama - heeft gekregen zal ze het voor altijd koesteren en in haar sieradendoosje bewaren. Moederliefde is voor altijd en zo'n unieke set samen maakt dat helemaal compleet, ook met je eigen moeder als je dat wil.