SDS max betonboren

Om te boren in beton kunt u gebruik maken van meerdere soorten boren. De allerbeste betonboor die door veel bouwbedrijven gebruikt wordt is de SDS-max betonboor. Deze betonboren kunt u alleen gebruiken indien u beschikt over een boormachine met een SDS-max aansluiting.

De boren zijn te herkennen aan de 18 mm schacht en de drie sleuven die tot onderaan de boor doorlopen , en de twee ovaalvormige inkepingen.

De SDS-max boren zijn er in meerdere kwaliteiten maar bij ons kunt u alleen de allerbeste kwaliteit kopen , de premium boren met een 4-snijder kop. Omdat SDS-max boren alleen gebruikt worden voor het zware werk , heeft het geen zin hierin een goedkope variant aan te bieden , alleen het beste is goed genoeg.

De keuze die wij hebben is zeer groot. De diktematen beginnen bij 8 mm en lopen door tot 50 mm. De lengtematen zijn ook zeer divers , ze beginnen bij 340mm en voor sommige diktes SDS-max boren zijn zelfs lengtematen van 1320mm verkrijgbaar.

Door de speciale 4-snijder kop kunt u met deze boren niet alleen in normaal beton boren , maar ook in gewapend beton vindt deze SDS max boor zijn weg zonder dat deze direct bot wordt of afbreekt.

Heeft u niet de beschikking over een SDS-max betonboor , dan kunt u ook kiezen voor de 4-snijder SDS-plus betonboor , ook deze zijn bestand tegen gewapend beton. Het spreekt echter voor zich dat de voorkeur uitgaat naar de SDS-max boor , deze is veel steviger en dikker uitgevoerd , dit is zeker van belang als u met dikkere maten gaat werken. Vandaar dat de sds-plus boor maar verkrijgbaar is tot een dikte van 26mm en de SDs-max variant tot 50mm.