Wat is belangrijk in een video?

Goede vraag: wat is nu eigenlijk belangrijk in video? Een hele hoop dingen, om eerlijk te zijn. er zijn technische aspecten om rekening mee te houden, maar ook organisatorische en natuurlijk creatieve. Een hoogwaardige videoproductie is niet alleen technisch van hoge kwaliteit, maar vertelt ook een verhaal dat tot de verbeelding spreekt en dat vernieuwend is. Wil je zeker weten dat het technische gedeelte deugt, dan kun je een video editor inhuren.

Goede of slechte video?

Video van hoge of lage kwaliteit? Dat zie je meestal meteen. Je weet intuïtief of iets tot de verbeelding spreekt of niet. Dat heeft echt niet alleen te maken met de kwaliteit van filmen en nabewerken. Het draait ook om het verhaal dat verteld wordt en hoe dit wordt verteld. Eén ding is zeker: met over de top schreeuwgedrag en halfbakken acteerwerk kom je nergens. Waarom zou je überhaupt willen acteren als je ook gewoon het eerlijke verhaal kunt vertellen?

Wat te doen bij twijfel?

Twijfel je over de kwaliteit van je filmproduct? Let dan in ieder geval op het volgende: hoe gebeurt het hanteren van de camera? Zijn de beelden stabiel en scherp, of is het schokkerig en wazig? De compositie van de shots is ook van groot belang (denk aan de regel van derden en de vier snijvlakken). Bij technische aspecten moet je ook denken aan voice-overs, het geluid en de geluidseffecten. Twijfel of je voldoende kennis in huis hebt om een technisch hoogwaardige film te produceren? Dan is een video laten maken door een professional raadzaam.

Wil niet teveel tegelijk

Video's produceren kost tijd en geld. Je bent gebonden aan een budget. Bezit je een klein bedrijf of ben je ZZP-er, dan is je budget logischerwijs een stuk kleiner dan dat van een miljoenenbedrijf. Verwacht dus ook niet dat je dezelfde soort video's kunt produceren als een miljoenenbedrijf. Hou het compact, zakelijk. Denk kleinschaliger. Ook met beperkte middelen is er heel wat mogelijk. Sommige Hollywoodproducties waar tal van miljoenen in zijn gepompt, zijn regelrechte flops, terwijl er ook pareltjes van speelfilms zijn die met een beperkt budget geproduceerd zijn.

Waarom professionals inhuren?

Huur een professional in voor je video en je haalt jarenlange ervaring en brede technische kennis in huis. Ervaring is belangrijk om een project soepel te laten verlopen, zowel op technisch als organisatorisch vlak.