Wat is iDEAL?

iDEAL is een betaalsysteem voor e-commerce gebaseerd op internetbankieren. Het is hét online betaalmerk van Nederland. Het stelt Nederlandse consumenten in staat om online te betalen via hun eigen bank.

Opgericht in 2005, stelt iDEAL klanten in staat om online producten en diensten te kopen door middel van directe online overboekingen van hun bankrekening naar de bankrekening van de winkelier. De betalingen worden uitgevoerd via de mobiel bankieren app of de online bankieromgeving van de eigen bank.

Het aanbieden van iDEAL als betaalmethode is voordelig voor webwinkeliers die het Nederlandse publiek willen bereiken. Het geld wordt via een SEPA overschrijving overgemaakt naar de begunstigde. Bedenk wel dat iDEAL een alternatieve betaalmethode is. Nederland is het enige land waar deze betaalmethode is ingevoerd. Maak uw keuze uit de betrouwbare iDeal casino op de website van allvideoslots.

Wat zijn de voordelen van iDEAL voor klanten?

U hoeft zich niet te registreren of in te schrijven om gebruik te kunnen maken van de dienst. U kunt direct gebruik maken van iDEAL als u lid bent van een van de deelnemende banken;
IDEAL is veilig omdat men in de omgeving van zijn eigen bank betaalt;
Dankzij automatisch vooringevulde betaalgegevens weet u direct of uw betaling is gelukt of niet;
U houdt controle over uw saldo; de iDEAL betaling is direct zichtbaar op uw bankafschrift.

Hoe biedt u iDEAL aan uw klanten aan?

Om iDEAL als betaalmiddel aan te bieden aan uw klanten, heeft u een iDEAL contractpartner (Acquirer of PSP) nodig. U kunt bijvoorbeeld contact met ons opnemen. Wij kunnen u voorzien van iDEAL als betaalmethode. De tarieven voor iDEAL verschillen per iDEAL partner. Meestal gaat het om een vast bedrag per transactie. Sommige partners bieden ook een maandabonnement aan. Deze betaalmethode is "ideaal" voor webwinkeliers omdat betalingen via iDEAL niet kunnen worden teruggedraaid.

Wat is de iDEAL QR betaalmethode?

Dankzij iDEAL QR kunnen uw klanten met iDEAL betalen met hun smartphone. Zij scannen de QR code met hun mobiel bankieren app, de iDEAL app, een algemene QR scanner of de camera van hun iPhone. Zodra ze dat doen, kunnen ze de betaling eenvoudig bevestigen met een bankcode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. U, als webwinkelier, kunt de QR-code op een scherm/verzamelbox/ontvangstbewijs of factuur tonen.

Wat is de iDEAL-betaalkoppeling?

Naast QR codes en het gebruik van iDEAL als betaalmethode in uw online kassa, kunt u uw klanten ook een iDEAL betaallink sturen via Viber, e-mail, WhatsApp, sms, of een ander kanaal.