Zo desinfecteer je een opblaasbare jacuzzi met zout

Wanneer je een eigen opblaasbare jacuzzi hebt, komen daar uiteraard wat zaken bij kijken. Helaas kun je niet alleen maar heerlijk relaxen in je eigen bad. Bij een eigen jacuzzi komt ook wat onderhoud kijken. Wanneer je vrienden uitnodigt voor een gezellige avond in jouw jacuzzi, wil je natuurlijk wel dat het bad schoon is en het water rein is. Om zoveel mogelijk van je jacuzzi te kunnen genieten, is regelmatig onderhoud en de juiste waterverzorging van essentieel belang. Gelukkig is dit onderhoud is stuk minder moeilijker dan je denkt. Lees snel verder hoe je je jacuzzi eenvoudig kan desinfecteren met zout!

Maak gebruik van een zoutwatersysteem

Wanneer je opblaasbare jacuzzi is voorzien van een zoutwatersysteem, kun je het badwater desinfecteren met zout. Een zoutwatersysteem werkt niet automatisch. Je moet namelijk zelf instellen hoe lang het moet werken. Je kan zelf instellen hoeveel uur per dag het systeem moet draaien en chloor moet aanmaken. Onthoud dus dat het systeem niet constant het chloorgehalte meet, zoals een chloordispenser dat bijvoorbeeld doet.

Zo desinfecteer je de jacuzzi met zout

Wanneer je de jacuzzi wilt gaan desinfecteren met het zout kun je de volgende stappen eenvoudig volgen.

  • Meet de pH waarde van het water van de jacuzzi. Dit kun je makkelijk doen met pH teststrips. De ideale pH waarde ligt tussen de 6,8 en 7,6. Is dit niet geval? Herstel de pH waarde met pH+ of pH- aan het water toe te voegen.
  • Vervolgens kun je het zout toevoegen aan het water. Per liter water kun je 3 à 4 gram zout toevoegen. Het zoutwatersysteem doet de rest voor je.
  • Wanneer je het water van de jacuzzi gaat verversen, moet je ook nieuw zout toevoegen. Volg de stap hierboven om dit weer te doen. Ook wanneer je slechts een gedeelte van het water wilt verversen, moet je dit uiteraard doen.
  • Wanneer je voor het eerst zout in het jacuzzi water toevoegt, kan het zijn dat de chloor peil laag uitvalt. Het zoutwatersysteem heeft wat tijd nodig om de chloorwaarde op peil te brengen. Blijft de chloorwaarde te laag, controleer dan of het zoutgehalte goed is. Dit kun je checken met zoutstrips.

Dit zijn de voordelen van je jacuzzi desinfecteren met zout
Het gebruik van een zoutwatersysteem heeft vele voordelen. Hierbij deze voordelen:

  • Om je jacuzzi water te desinfecteren, hoef je slechts eenmaal het zout toe te voegen. Met chloor is dit bijvoorbeeld niet het geval. Dit moet je constant doen met een chloordispenser of handmatig.
  • Zout is een stuk natuurlijker en minder chemisch dan chloor. Dit zorgt voor zachter water en het is over het algemeen vriendelijker voor je huid en ogen.
  • Wanneer je zout in het water toevoegt, komt het weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Alleen als je het water ververst, moet je het zout weer aanvullen. Zout is dus een onuitputtelijke bron.

Opblaasbaarjacuzzi.nl