Zweetvoeten in de winter door warme schoenen? Zo voorkom je dat

In de winter draag je natuurlijk het liefst warme schoenen. Voorbeelden daarvan zijn gevoerde laarzen, comfortabele schoenen met bont of snowboots. Hoewel ze heerlijk warm zijn, loop je een groot risico op zweetvoeten. Dat voelt niet alleen oncomfortabel, maar neemt ook nog eens een vieze geur met zich mee. Zeker je jouw winterlaarzen vaker dan éénmaal wilt dragen. Hoe kun je zweetvoeten in de winter door warme schoenen het beste voorkomen en behandelen? In dit blog vertellen we je er alles over.

Winterlaarzen of snowboots dragen zonder dat je last krijgt van stinkende voeten

Als je gevoerde laarzen of schoenen draagt, dan zul je over het algemeen meer last hebben van zweetvoeten dan bij het dragen van gewoon schoeisel. Dit kun je over het algemeen prima opvangen door het dragen van katoenen of bamboe sokken. Deze absorberen het overtollige vocht en houden jouw voeten droog.

Bij een overmatige transpiratie werkt dit echter minder effectief. Het zweet wordt dan opgenomen door je laarzen en vormen een bron van bacteriën en schimmels. Door de warme omgeving vermenigvuldigen ze zich snel en ruik je een vieze geur zodra je jouw schoenen uittrekt. De voetengeur kun je verwijderen door het wassen van je voeten en het verschonen van je sokken, maar hoe zit dat eigenlijk met je schoenen?

Warme schoenen behandelen met actief poeder ter voorkoming van vieze luchtjes

Ook al neem je een goede hygiëne nog zo serieus, als je jouw voeten en schoenen niet behandeld tegen de oorzaak van vieze luchtjes, blijf je last houden van stinkende zweetvoeten. Gelukkig kun je dit voorkomen door je voeten en jouw warme snowboots of laarzen te behandelen met Pedifris.

Pedifris Classic is een poeder dat je eenvoudig in je schoenen strooit. De actieve ingrediënten zorgen voor het onschadelijk maken van schimmels en bacteriën. Al binnen 2 dagen ben je verlost van stinkende schoenen door zweetvoeten. Natuurlijk is het ook van belang om het overmatig zweten van je voeten tegen te gaan. Dat doe je met Pedispray.

Jouw voeten blijven heerlijk droog en fris. Ook in je warme winterlaarzen, snowboots of skischoenen. Daarnaast loop je een verminderd risico op putjeszolen. Een aandoening die wordt veroorzaakt door het langdurig en overmatig zweten van je voeten. Zo draag je jouw favoriete winterschoenen lekker comfortabel en trek je ze vol zelfvertrouwen en zonder schaamte weer uit.